Et 2-1 nederlag kan godt være en god oplevelse

Peter Fjeldal
26. oktober 2016 kl. 11:07
Rigtig god indsats i Kalundborg en tirsdag aften

U14 drengene i Mesterrækken var tirsdag aften på besøg hos Kalundborg, der inden kampen kun havde lidt et enkelt pointtab med en uafgjort kamp.

Oplægget til kampen blev leveret med 3 fokus-punkter:

1. Ultra tæt markering af deres ubetinget to farligste spillere.

2. Vi skulle presse deres midtbane til at spille tilbage, så deres forsvarer skulle finde på løsninger.

3. Tålmodighed i opbygningen af spillet, hvor vi skulle udover kanterne, og samtidig skyde mod målet.

...og så lige en snak om at vi egentlig var et bedre hold end det som stillingen viser. Vi gik årets kampe igennem, og det var tydeligt for spillerne at udover kampen mod Karlslunde, havde vi egentlig kvaliteterne til flere point, hvis vi kunne holde niveauet i 2 halvlege.

Kampforløbet

Kampens dommer tilbød at vi kunne aflyse kampen, da lyset var meget dårligt, men efter 2 timers transport til Kalundborg, ville vi nu gerne have den spillet :-)

Efter 2 minutter kom så en dukkert. En bold, der blev forsøgt dækket ud af banen, bliver nået af en Kalundborgspiller, der får den prikket ind foran mål, og så var vi bagud 1-0.

Til trods for den hårde start arbejdede alle spillere stenhårdt videre. Efter 10 minutter, hvor vi var presset tilbage på banen, fik vores midtbane fat som vi havde lagt op til, og derfra fik vi overtaget i kampen.

Kalundborg var et fint spillende fodboldhold, men vi var helt på højde med dem, og vi tilspillede os nogle chancer, som vi burde have fået mere ud af.

Det lykkedes dog ikke, men vi kunne gå til pause med en god fornemmelse.

Efter et par små omrokeringer i pausen, var det med stor spænding at jeg gik 2. halvleg i møde.

Tidligere i sæsonen har vi lavet nogle dumme simple fejl, som har fået korthuset til at falde sammen, men det undgik vi denne halvleg.

Vi pressede mere og mere på, men uden scoring, og vi fik heller ikke tilkendt et straffespark som vi følte os snydt for. Det var absolut ikke fortjent at det var Kalundborgs bedste spiller, der efter 20 minutter af 2. halvleg lavede målet til 2-0.

Men selv efter denne scoring kæmpede drengene videre, og chancerne var store, men ind ville bolden ikke.

7 minutter før tid lykkedes det endelig. Via overliggeren fik Nikolai Marker reduceret til 1-2, men på trods af et endnu kraftigere pres de sidste 7 minutter, hvor vi bla. var alene med målmanden 2 gange, kunne vi ikke få sat den udlignende scoring i nettet.

En uden tvivl super god indsats, i en kamp, hvor vi mentalt var bagud i 68 minutter, men det til trods kæmpede og fightede og var fuldt på niveau med Kalundborg der vinder rækken. En indsats der giver god tro og håb på at de mange, mange træningstimer spillerne har brugt sammen kommer til at bære frugt, og at det fælles mål bliver nået!

PS! tak til opbakningen til drengene, imponerende at 10 forældre tager turen til Kalundborg en tirsdag aften i 7 graders varme for at se fodbold.10 forældre havde taget turen til Kalundborg.